santenkraam.punt.nl
opsporing verzocht ofwel de slechtste oppas ooit
Allereerst: sorry Iris, Erik, Anna, Julia en Eva.
 
Ik pas op de konijnen van de buren. Dat doe ik al jaren altijd als ze op vakantie zijn, zoals zij op Pixie passen. De konijnen blieven stro, water, konijnenvoer en konijnensnoepjes en dat kom ik ze dagelijks brengen. Zo ook gisteren. Ik bleek niet de enige die bij de konijntjes kwam kijken, Roef, een zwarte buurtkat stoof meteen bij het hok vandaan toen ik de tuin in kwam. Nou mag ik Roef graag, dus ik vroeg me af waarom ie zo schichtig deed. Wantrouwig keek ik bij het hok of ik iets zag dat niet in de haak was. Ik had als kind ooit een konijntje wiens hart het begaf bij de aanblik van een kat, dus vandaar dat ik op mijn hoede was, maar ik had beter kunnen weten, deze konijntjes zijn helemaal gewend aan katten met de vele buurtkatten die er hier rondlopen. Alles in orde met de beestjes dus.
 
Dat wil zeggen, gisteren. Vandaag niet.
Er zat een konijntje beneden in het hok en ik deed het bovenhok open om het voerbakje te pakken. Daar verwachtte ik het andere konijntje te zien.
Komt Roef als een dolle uit het slaapgedeelte stuiven. Konijntje 2 was nergens te bekennen. Oh nee. OH NEE! Konijntje kwijt! Ooit is me dat eerder overkomen, toen Jip en Nisse nog een stuk kleiner waren en aan een deurtje hadden zitten morrelen terwijl ik de planten binnen water gaf. Maar dat hadden we na even zoeken snel weer terug gelukkig.
 
Ik bedacht me dat de poort van de schutting dicht was geweest en het konijntje nog in de tuin moest zijn. Niet dus. Bij nader inzien bleek de schutting zo gemaakt dat een konijntje 'm helemaal niet als obstakel hoefde te zien. Op de voet gevolgd door Pixie en Roef (welja) doorzocht ik het grasveld en de bosjes achter het huis. Geen konijntje te vinden.
 
En toen was er nog maar een konijntje. Ik heb het deurtje extra vastgezet met een vuilniszak-sluitdingetje en hoop nu maar dat konijntje 2 zich spontaan weer meldt...
 
 
Oh, wacht, ik heb nog een foto uit betere konijnen-oppastijden (voor 't konijntje dan, ik zag er niet zo best uit).
Signalement van het vermiste konijn: bruinig-grijs met 4 pootjes, 2 oortjes kraaloogjes en een snufneusje.

Reacties

Merel op 28-10-2010 16:10
O jee, o jee! Ik hoop met je mee, want dat is zo naar, een dier kwijtraken!
 
En anders misschien deze foto in het konijnenhok hangen? Hebben ze toch nog twee nijntjes als ze thuiskomen...
Cyriel op 28-10-2010 16:11
Oh, wat moet jij geschrokken zijn! Echt, ik heb maar één keer op dieren moeten passen, maar dit was mijn allergrootste schrik.
olijfje op 28-10-2010 16:11
Mijn god, Sanneke! Dat heb je weer lekker voor mekaar! Een smet op het pérfecte beeld dat ik van je had.... Echter, veel succes!
Nienke op 28-10-2010 16:19
Oh shit...!! Dat is toch je reinste nachtmerrie wanneer je op iemands beesten past? Laten we hopen dat Konijn zich snel spontaan meldt, of gespot wordt door een oplettende buurtbewoner. En dan ook meteen gevangen wordt, als het even kan. (oeps, ik schreef eerst: vervangen wordt. Ach dat kan ook altijd nog: een look alike kopen in de dierenwinkel. ;-) Maar da's niet zo netjes en al helemaal niet eerlijk.) Succes!
sanneke op 28-10-2010 16:25

@ merel en cyriel: ik kan het gewoon bijna niet geloven dat ie kwijt is. Ik bedoel, een kat die een deurtje open maakt en in 't nachthok gaat liggen pitten, dat geloof je toch niet?!

@ susy: hè verdemme, heb ik weer. En dankzij Roef de Boef (zo heette ie hier thuis altijd al) een oppaskonijn kwijt en nu denk jij ineens ook nog dat ik niet perfect ben. Nu ga ik echt huilen.

@ nienke: ik baal er erg van, ja. Maar ik ga geen look alike kopen. Dat mogen de baasjes van Roef wat mij betreft doen, maar die zijn niet thuis, dus heb ik 't ze nog niet kunnen zeggen.

jm op 28-10-2010 16:26
Oh nee!
Snel op zoek naar een dierenwinkel. Neem die foto mee en vind een tweeling-broer-konijn/zus-konijn.
of eentje die er juist totaal niet op lijkt.
doe bij beide opties vooral alsof je nergens van weet.
Oh ja, delete dan wel snel dit blogje, wordt vast ook in de USA gelezen!!
 
Zonder gekkigheid, best shittie!
Wien op 28-10-2010 16:59
OH NEE! Quelle horreur! Ik hoop met heel mijn hart dat konijn 2 snel weer tevoorschijn komt....!
Novy op 28-10-2010 19:05
Oh. Echt een gevalletje oeps. En de buren weten het inmiddels ook, las ik op twitter... Ik hoop heel erg dat konijn2 weer opduikt!!!
janine op 28-10-2010 19:11
Ojee! Wel heel eerlijk van je dat je er een blogje over schrijft....  ik hoop dat konijntje 2 snel weer in zijn/haar stro kan scharrelen!
Nienke op 29-10-2010 10:28
Is Konijn inmiddels terecht? *duimduim* En ik lees hierboven dat de buren het inmiddels weten... hoe hebben ze gereageerd? Dit kan iedereen gebeuren - sterker nog: ik denk dat het iedereen die regelmatig op iemands huis en haard en dieren past een keer zál gebeuren.
santenkraam op 29-10-2010 10:46
@ nienke: nee, vanmorgen nog weer gezocht, maar ik weet echt niet waar hij is. En natuurlijk schrokken de buurmeisjes erg. Ik kan nog steeds niet echt geloven dat ik in plaats van 2 konijnen en konijn en een kat in 't hok vond. Wel raar dat zoiets net moet gebeuren als je oppast. Later 's avonds zag ik dat de waterhouder van de konijnen op de grond lag. Had Roef waarschijnlijk geprobeerd op een andere manier 't hok in te komen. Arm konijntje dat nu nog in het hok zit en iedere keer die grote zwarte kat op zich af moet zien komen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl