santenkraam.punt.nl
familie
 Ik ben ondertussen hopeloos verstrikt geraakt in mijn stamboom. Ik moet er maar weer eens even rustig voor gaan zitten. In elk geval kwam ik net in de stamboom van ene Ali, de Neuendorf/van Breda/Campbell/Hatfield familytree ineens allemaal familie van me tegen.
Een heel stuk van mijn stamboom stond zo maar in de hare. Ze had ook een paar foto's, onder andere deze:
 
 
 
Er op staan Dirk Willem van Breda en Naleke Maria Evers. Mijn overgrootmoeder heette Naleke Evers. Was dit haar tante, oma, moeder? En die kinderen, wie zijn dat? Het is in elk geval familie van me. Oh oh oh, ik wil het weten!
 
edit 13.46: oké, het kan nog gekker: google ik net op Naleke Evers, kom ik een dame van 32 tegen uit Perth, Australie, die zo heet. Tsss. Niet echt een Australische naam lijkt me. Zou ze ook familie zijn?

edit 14.21 uur: kijk 's aan! Naleke Maria Evers, getrouwd met Dirk Willem van Breda was het nichtje van mijn overgrootmoeder! Ik kwam zowaar de genealogie van Hendrik Evers tegen, daar stond het in. Voor jullie is dit volkomen oninteressant natuurlijk, voor mij erg leuk. Mijn dochter heet niet voor niets Naleke natuurlijk, ik vind het leuk de geschiedenis van haar naam te ontdekken.

edit 14.44 uur: waaaah, ik heb net een mailtje gekregen van Naleke Evers uit Perth! Ze is de achterkleindochter van de Naleke Maria op de foto! Bij haar in de familie zijn ook een paar Neeltjes. :)

edit 17.48 uur: ik ben een heel eind opgeschoten met de genealogie aan mijn moeder's kant van de familie. Mijn verst gevonden familielid is Hendrik Arentzen getrouwd met Marij Jansen. Hendrik is rond 1580 in Oosterbeek en was pachter van Hulckesteijn. Ik vond er nog een familiewapen bij ook. Een fijn linkje naar desbetreffende site wil niet lukken, maar wil je het zien, google dan op 'pachter Hulckesteijn' en klik op de eerste optie die Google aangeeft.
 
edit: 18.12 uur: bij de zoekopdracht pachter Hulckesteijn kwam ik ineens op een pagina waarop familie van Rinke gezellig naast die van mij staat. Zijn familie (Maas Evertsen) pachtte 'Velt Huijs', die van mij Hulckesteijn. Waarom staan ze samen op die pagina? Zijn we soms familie? :)

edit 18.33 uur: kiek nou, een plaatje van het landgoed Hulckesteijn, gemaakt door C.H. van Amerongen in 1868. Het is in 1500 gebouwd door Hertog Karel van Egmond.
 
edit 19.55 uur: jiehaaa! Nog een generatie er bij! Ik heb de pappa van Marij Jansen gevonden, Berend Jansen. Ik heb (nog) geen verder info over hem, maar hij zal rond 1550 geboren zijn. 15 Generaties terug!
 
edit 21.22 uur: en nog een stamvader! Ditmaal de vader van Hendrik Arentzen van Hulckesteijn (echtgenoot van Marij Jansen), Arent van Huckesteijn! Geboren rond 1555.

Reacties

Cyriel op 16-10-2008 14:49
Briljant werk, dit! Paar uurtjes en je hebt je hele familie uitgebreid.
 
Het klinkt echt waanzinnig spannend, dit. En verslavend ook. Poeh!
Octavie op 16-10-2008 15:04
Grappig joh! Zo was ik laatst in gesprek met twee dames, zussen, die met me wilden samenwerken aan een provinciaal project. Eentje van een thuiszorgproject, de ander was vormgever/creatief brein. Langbenige, blonde meiden met ronde gezichten, enthousiast en vrolijk. Aan het einde van het gesprek gaf ik ze mijn visitekaartje. 'Verrek! Heet jij W.? vroegen ze. Hun moeder ook. Na even pluizen, en beide families bellen, kwamen we erachter dat onze opa's neven waren.Aan de benen, de blonde haren en de rondje kopjes had ik het eigenlijk al moeten zien.
santenkraam op 16-10-2008 15:13
@ cyriel: ik zit hier echt te hieperen, niet normaal! De Naleke van de foto is met de 3 dochters van de foto geëmigreerd naar Australië, een kind bleef in Nederland. De Naleke waarmee ik nu mail is dus haar achterkleindochter. Naleke uit Perth heeft dan weer een nichtje Ali en dat is degene die Neuendorf/van Breda/Campbell/Hatfield opgezet heeft, waar ik dus eigenlijk ook in thuis hoor! Tssss.
 
@ sandra: ik ben bang dat ik weer je reaktie zal moeten verwijderen, omdat het anders voor anderen onmogelijk wordt bij mij te reageren (doordat jij je weblog beveiligd hebt en je bij mij reageert, komt er ineens op mijn weblog ook een schermpje te staan dat anderen jouw wachtwoord in moeten vullen om bij mij te kunnen reageren.
 
@ oc: geweldig dat jullie elkaar uiterlijk ook deelden!
Cyriel op 16-10-2008 15:22
Ik ben ook even gaan googelen op de naam van mijn opa, maar kwam alleen maar mijn oom tegen... Ook interessant om te zien wat die man doet (nu ja, interessant... Ik ben er toch een half uurtje mee zoet geweest), maar verder kan ik niks vinden.
Bij jou is het allemaal toch een stuk spannender. Cool!
santenkraam op 16-10-2008 16:05
@ cyriel: het lukt ook pas met de namen van je overgrootouders. Die kun je in de genliasdatabase invoeren. Dan kom je ongeveer tot rond 1800. Met familysearch van de mormonen  kom je nog weer een eind verder. Pas op, je veronderstelde al dat het verslavond zou zijn, dat klopt. Ik ben 2 jaar geleden weken druk aan het zoeken geweest en kwam met Rinke's familie zelfs tot 1450, zoiets. Bij mijn eigen Blommenfamilie strandde ik hopeloos. Bij de Joden hadden ze toch weer andere manieren van (niet) noteren helaas, dus toen bloedde het een beetje dood. Inmiddels heb ik dus aan de kant van mijn moeder weer nieuwe ingangen. Super leuk!
Cyriel op 16-10-2008 16:47
Dan ga ik mijn ouders maar eens bellen om te vragen hoe mijn overgrootouders heetten. :-)
santenkraam op 16-10-2008 17:10
@ cyriel: met hun namen (en liefst ook geboorteplaatsen en -data) kun je aan de slag! Voor je het weet zit je 10 generaties terug.
op 16-10-2008 17:18
Wow Sann, spannend indeed!
Ik vertrouw er op dat je je bevindingen zorgvuldig archiveert want er komt een dag, ik hoop snel, dat je hetons allemaal moet uitleggen.
Bisous jm
santenkraam op 16-10-2008 17:33
@ Jm: ha broer! Leuk hè? Ik heb net 1 tak van de fam afgesloten (nou ja, ik kan proberen of ik nog verder kom. Kwam ik bij mijn vorige poging 2 jaar geleden nog tot 10 generaties (van onze kinderen gerekend) in de Everts Lijn, nu zit ik op 14! Onze laatst door mij gevonden voorouders zijn het echtpaar Marij Jansen en Hendrik Arentzen. Hendrik is rond 1580 geboren in Oosterbeek. Dat archiveren...eh, je wilt niet weten hoe het tot nu toe op papier staat. Nou ja, ik begrijp het.
janneman op 16-10-2008 17:58
wauw wat ontzettend gaaf. heb je inene familie in australie! 
Dionne op 16-10-2008 19:01
Haha, wat heerlijkhieperdepieperopgewonden blij ben jij! Dit klinkt allemaal wel heel aanstekelijk.... Ben ook wel nieuwsgierig geworden naar deze en gene uit het verre verleden. Van een kant van de familie (vaders vaders kant) heeft een oudoom in de jaren '80 door in weet ik hoeveel archieven in den lande en in den buitenlande te zoeken, de famiie 300 jaar terug te weten traceren tot in het Teutoburgerwald.
Maar ja, dan zijn er nog 3 takken over! Manlief heeft natuurlijk ook nog overgrootouders.. whaaaaahhhhaaaah, dit zou wel eens leuk kunnen worden!
Astrid op 16-10-2008 20:06
Haha. Ik lees dus Ali. En zie meteen een Marokkaanse man voor me. Die ik dan niet echt kon plaatsen bij die achternamen. Maar nu valt ie hoor. Tis een mevrouw Ali. Jaja.
 
Echt gaaf man, dat je zover kunt terugzoeken. Ga ook mijn opoe maar eens invoeren...
Remco op 16-10-2008 23:28
Jeetje. Zo kan je, je "ziektedagen" nog eens leuk verslijten...
Jeanette op 16-10-2008 23:59
Prachtig dit Sanneke!
Ikzelf ben ook bezig met mijn stamboom, die van mijn moeders kant kwam ik ook eens tegen op internet en kon ik redelijk goed aanvullen met behulp van nichten en neven.
Ben nu alleen een beetje die draad ervan kwijt :0(
De stamboom van mijn vaderskant, weet ik dat mijn vader er ooit mee begonnen was, en aangezien dat een heel bekende achternaam is 'de Jong' zal t nog wel even duren voor ik daarvan de juiste namen erbij gesprokkeld heb.
 
Ik heb trouwens hiermijn eigen gratis stamboomsite aangemaakt.
Weet niet of jij zelf dingen aanvult voor jouw stamboom op internet, of dat je dat thuis in een boekwerk oid hebt gedaan? Maar misschien is die site wel wat voor je.
 
Succes met het verder uitzoeken :D
 
Cyriel op 17-10-2008 08:06
Hoeveel generaties zouden er vandaag bijkomen? Laten we een poule opzetten. Ik zet in op 3. :-)
Dionne op 17-10-2008 08:51
Ik zet in op 2. Ze zit nu al zo ver terug ;).
santenkraam op 17-10-2008 08:53
@ remco: nou en of!
 
@ jeanette: tot nu toe heb ik het alleen op papier, maar het wordt tijd voor een internetversie. Werkt die site een beetje makkelijk?
 
@ cyriel: nog 3 hier achteraan? Ik reken er niet op. Ik denk dat ik bij deze takken echt aan de max zit nu. Maar er zitten nog meer takken aan de familieboom!
Cyriel op 17-10-2008 09:19
Ik heb gewoon een grenzeloos vertrouwen in jouw speurderskwaliteiten, Sanneke.
Nien op 17-10-2008 09:36
Oh, wat gaaf om tot zó ver te kunnen spitten in de archieven, en ook nog eens een link naar Rinkes voorouderen te vinden. Zoals sommigen zo klef kunnen zingen: we zijn allemaal familie van elkaar! ;-D
 
En dan ook nog eens een Neeltje die er hier en daar tussen zit. Kan me indenken dat je er helemaal in zit en er (onderhand) een hobby bij hebt.

Jeanette op 17-10-2008 09:54
Ik ben van mijn fam. begonnen om op die site mijn stamboom neer te zetten, toen heb ik daarna wat familieleden uitgenodigd, en bleek dat zij zich dan ook moesten inschrijven en hun eigen boom konden opzetten. Daardoor kreeg ik wel steeds mailtjes of het klopte als zij iets gingen veranderen, dus dat is wel gepuzzel (raad je dus aan om je fam. even niet aan te sporen ook dit te gaan doen haha, of je inloggegevens geven, maar dat lijkt me ook niet zo'n denderend plan).
Maar als je het voor jezelf op een rijtje wilt zetten, is het wel een fijne site, opzich vind ik het wel lekker werken.
wolhuisje op 17-10-2008 18:36
wat leuk, je stamboom uitzoeken, dat zie ik mezelf ook nog eens doen. Enne, familie van rinke? jullie kinderen zijn heus wel intelligent toch?
santenkraam op 17-10-2008 20:05
@ wolhuisje: nee, we zijn geen familie. Wel zijn onze stamouders (vroegst gevonden voorouders) toevallig ook die van ene Merel. Wat me trouwens ineens op een idee brengt om weer verder te kunnen puzzelen...jeuh, leuk! Enne, ik kan het je van harte aanraden.
Tiene op 18-10-2008 09:48
Hoi San! Even al je logjes van de afgelopen dagen bijgelezen. Ben ziek geweest, vandaar mijn achterstand. Gecondoleerd met je oma...
Het blijft bijzonder, die stambomen. Oooit, ooit ga ik me er ook eens in verdiepen. Het lijkt me zo veel tijd kosten. :)
Mooi dat pake er was. Hoe oud is hij?
Ikmail je nog over een nieuwe date. 't Wordt tijd. Halloween vieren misschien? Liefs, Tiene.
Simone op 18-10-2008 21:05
Hoi!
Goh, je been dankbaar zijn....
 
Ik ben ook even de familieboeken in gedoken. Mijn vaders tak heb ik uit kunnen pluizen en dan zit je ineens in 1600!
Leuk om te zien dat Otte een veel voorkomende voornaam was in de familie en zonder dat te weten heet onze laatste zoon, Ot!
Van mijn moeders tak hebben we een boek, dat gaat van 1650-1985...bijzonder en interessant, dank je voor jouw inspiratie!
 
FIjn weekend!
Toaske op 18-10-2008 21:28
Wat interessant zeg. Mijn oom houdt zich ook bezig met de stamboom, hij is al een heel eind op scheut!
Jackie op 19-10-2008 08:58
Wat schiet je op met je speurtocht. Leuk om dat soort dingen te weten. Mijn neef heeft onze stamboom ook uitgezocht, erg leuk.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl